Vyber si pozici Potkejme se
Zůstaň v kontaktu
  • Úvod
  • Články
  • Byli jsme na prvním Grant Thornton Mistrovství Evropy ve fotbale!

Byli jsme na prvním Grant Thornton Mistrovství Evropy ve fotbale!

První červnový víkend vyrazil tým našich mužů do Vídně, kde se konal 1. GT European Football Cup 2023.

Celou akci zaštiťovalo Rakousko a nám se podařilo i přes velké množství omluvenek přijet v solidním počtu 9 lidí. Akce začínala v pátek společnou večeří všech týmů v restauraci Schweizerhaus (zhruba 10x větší Pekařka), která se nachází v rozlehlém parku Prater. Každému týmu byl přidělen buddy, který byl po celou dobu turnaje (mimo brzkých ranních nebo pozdních večerních hodin) k dispozici.
microsoftteams-image-1.png (5.90 MB)V restauraci se k večeři servírovalo fantastické koleno s domácím chlebem, který ochotní číšníci pravidelně hladovým hostům doplňovali. Pro vege účastníky byly zajištěny špenátové knedlíčky ve smetanovo sýrové omáčce. Po proslovu a jídle bylo na programu losování skupin. Turnaje se účastnilo 14 mužských týmů a 9 ženských. Muži byli rozděleni do 2 skupin po 7 týmech a ženy do 2 skupin po 4 a 5 týmech. Ze skupin vždy postupovaly 2 nejlepší týmy do semifinále.

Los nám přinesl atraktivní skupinu o týmech:
   ✔️ Česká republika
   ✔️ Velká Británie
   ✔️ Švýcarsko
   ✔️Lichtenštejnsko
   ✔️Francie
   ✔️Rakousko 1. tým (pořadatelé měli ve hře 2 týmy)
   ✔️Irsko
scorevoard.png (2.10 MB)

Po ukončení oficiální části večera se část výpravy vydala na procházku Praterem, kterou zakončila jízdou na horské dráze, falafelem a následně občerstvením v nedalekém baru.

Los nám přiřadil hned 1. ranní zápas v 9:00 se Švýcarskem. Zápasy se hrály s brankářem a šesti hráči v poli na 15 minut na šíři velkého fotbalového hřiště. Hned první zápas pro nás začal velmi smolně, jelikož se v prvních minutách hned dva hráči zranili a zbytek týmu tak musel hrát až do konce turnaje bez střídání. Utkání se Švýcary jsme bohužel prohráli 1:0, nicméně ani smolná prohra a zranění nám nevzaly dobrou náladu a ze zbylých utkání jsme týmovým duchem a bojovností urvali dvě vítězství a na turnaji jsme tak obsadili krásné 9. místo.

Jak mužskou, tak ženskou část turnaje ovládly týmy z Dánska a mohli tak slavit zasloužený double. Dánové by tak měli dle domluvy pořádat následující ročník turnaje, na kterém určitě nechceme chybět a kde se již určitě porveme o medaile. Rádi bychom do příštího ročníku výpravu rozšířili i o dámský tým.

Celkově turnaj hodnotíme velice pozitivně a určitě je na místě pochválit bezchybnou rakouskou organizaci, za kterou bychom tímto i chtěli poděkovat. Proběhl i pověstný networking a fotbalově jsme ostudu taky určitě neudělali.

Všichni už teď těšíme na příští ročník!

Vašek, Honza, Honza, Adam, Matouš, David, Kuba, Kristián a Marek

foto-tym.png (552 KB)

Web tymjenejvic.cz říká:
This is a warning message.