Vyber si pozici Potkejme se
Zůstaň v kontaktu
  • Úvod
  • Články
  • GT Brunch: Ochutnej s námi témata zítřka

GT Brunch: Ochutnej s námi témata zítřka

Ve středu 3. listopadu proběhl v naší kavárně Casino Royale v budobě Park View první GT Brunch, který má za cíl přiblížit studentům práci v consultingu. Na oplátku sbíráme od studentů kontakty a CVčka a zveme je na výběrová řízení, která v Advisory probíhají možná trošku specificky.

Nejedná se totiž o klasický one2one pohovor, ani assesment centrum. Uchazeči postupně prochází několika stanovišti, začínají tím nejjednodušším – diskuzí s HR Kačkou Benešovou a Zbyňkem Bolckem, kteří zjišťují motivaci uchazečů, specializaci a jejich požadavky mimo jiné na rozvoj a kariérní cestu v rámci firmy. V rámci dalších stanovišť ale pro mnohé uchazeče atmosféra houstne. Kolegové z Advisory, často manažer a konzultant, pokládají obdobné otázky, u kterých se sami při svém nástupu zapotili. Konkrétním příkladem může být otázka „Kolik golfových míčků se vejde do letadla boeing 737?“, u které nám samozřejmě nejde o přesné číslo, ale o přístup k řešení, způsob myšlení a vystupování uchazeče. V dalších „okýnkách“ pak zevrubně testujeme hardskills, zkušenosti s projektovým řízením, nebo přístup k procesní analýze. Podle toho, na jakou pozici se uchazeč hlásí, přizpůsobujeme otázky a můžeme se proto ptát, co si představí pod zkratkou ITIL, PRINCE nebo pojmem Six Sigma. Výhodou takového výběrka je, že uchazeče vidí až 12 z našich kolegů, přičemž každý z nich má právo veta. Zkušenosti totiž uchazeči postupem času získají a znalosti získají přímo na projektech. Co se ale v průběhu času ne příliš mění, je osobnostní charakteristika a v Advisory si na „chemii v týmu“ potrpíme :) 

Zpátky ale ke GT Brunchi. Prvním přednášejícím byl, a na budoucích Brunches i bude, Zbyněk Bolcek, který představuje Grant Thornton jako celek a následně se zaměřuje na působení Advisory na českém i zahraničním trhu. Ukazuje, jaké máme týmy, co dělají a v jakých industries jsme jako firma nejsilnější. Následovalo téma chytrých technologií v podání Jirky Köhlera, konkrétně příklad využití nástroje Power BI při zpracování dat HR oddělení. V rámci reportu lze velmi snadno nahlížet na firemní data z různých pohledů a vypozorovat např., kteří zaměstnanci mají vyšší pravděpodobnosti odchodu z firmy kvůli nespokojenosti vzniklé vysokými přesčasy nebo nenaplněním potřeb v rámci rozvoje.

Dalším řečníkem byl Jirka Dvořák s tématem vodíkové mobility, který představil plán výstavby vodíkových stanic v Česku a cíle Česka i EU v rámci využití vodíkových automobilů a prostředků veřejné dopravy. V neposlední řadě si Jakub Stuchlík pro studenty připravil případovou studii využití digitálních nástrojů v rámci rozvoje prodeje. Studenti měli za úkol vymyslet, jak by měl klient, velká česká banka, postupovat v případě, kdy chtějí zvýšit prodej úvěrů.

Ráda bych vás pozvala na další ze série ochutnávek GT, a to na středu 1. prosince. Tématem, které odhalím, bude procesní optimalizace a znovu budete mít možnost vyzkoušet si další případovku od Kuby.

Těším se na viděnou a v případě jakýchkoli dotazů jsem k dispozici.

karolina.jpg (994 KB) 

Karolína Štěpánková 

Senior Consultant | Advisory, Technology

T (mobile) +420 737 000 626

E karolina.stepankova@cz.gt.com

Web tymjenejvic.cz říká:
This is a warning message.