Vyber si pozici Potkejme se
Zůstaň v kontaktu

Jeden den s… juniorem

Jaké to je být novou mladou krví v nekompromisním a drsném světě byznysu? A je opravdu tak nekompromisní a drsný? Zjistěte to v naší fotoreportáži spolu s Appraisal juniorem Davidem Halfarem. S Davidem jsme strávili jedno odpoledne a dozvěděli se nejen to, kolik káv denně vypije.

Nováček

David do Grant Thornton nastoupil začátkem března roku 2023 a o práci se dozvěděl na veletrhu Šance na VŠE. Studuje navazující magisterský program oceňování podniků, nebojí se praxe, a tak slovo dalo slovo a stal se posilou našeho týmu oceňovačů. 
dsc00692.jpg (202 KB)

 

V 7:30 nástup!

Jak jde Davidovi kombinovat školu s prací? „Rozvrh mám šikovně poskládaný, a i když mám tento semestr sedm předmětů, kombinovat to jde dobře, i když jsem se toho z počátku trochu bál.” Říká náš nováček, zatímco ráno vstupuje do atria budovy Parkview přesně v 7:30 – jak má ve zvyku. 
dsc00827.jpg (208 KB)

 

Co je víc než vlastní stůl

A jaké byly Davidovy dojmy, když poprvé přišel do práce? „Moc se mi líbí budova, to moderní prostředí i krásný výhled. Taky jsem rád, že jsem dostal vlastní stůl. V práci, ve které jsem byl dříve, jsem se pořád stěhoval, a to mě štvalo,” říká David, a láskyplně, s pyšným výrazem přitom hladí desku svého vlastního pracovního prostoru. Kromě budovy, vlastního stolu a prostředí Davida mile překvapil i mladý a vstřícný pracovní kolektiv. 
dsc00725.jpg (200 KB)

 

Dvě kávy denně

Kromě vlastního stolu David oceňuje i dobře vybavenou kuchyňku, kam jsme během jeho krátké pauzy zamířili.
Tam se nám David svěřil, že práce v Grant Thornton má i svou temnou stránku – naučila jej pít kávu. „Dříve jsem kafi vůbec neholdoval, ale je tady dobré a teď vypiju i dvě denně.” Posteskl si junior na svou počínající kofeinovou závislost.
 
dsc00671.jpg (391 KB)

 

Hlavně nefoťte ty citlivé údaje!

Míříme zpátky k monitoru, od kterého David zuřivě, ale s patřičnou pečlivostí sobě vlastní, oceňuje. Je něco, co ho při výkonu práce nepříjemně překvapilo? „Každý úkon je trochu jiný, jsou samozřejmě i situace, kdy si nevím rady. Ale mám příjemné nadřízené, kteří mi vždycky ochotně poradí. A když je nejhůř, Google může poradit.” usmívá se. 
dsc00914.jpg (183 KB)

 

 

Na Prahu si člověk zvykne rychle

David je původem z malého města Hlučín kousek od Ostravy a v Praze je teprve přes půl roku. Než nastoupil na VŠE, trochu se metropole bál, ale nyní tvrdí, že už si na 100 % zvyknul a velkoměsto jej vřele přijalo, i když má stále většinu svých kamarádů v Ostravě. 
dsc00871.jpg (206 KB)

 

Padla

Co dělá David po práci ve volném čase? „Rád cvičím, takže jsem moc rád i za multisportku. Rád si zaplavu
nebo chodím lézt na stěnu. Občas hraju na kytaru, celkem dost hraju šachy a taky chodím do klubu na biliár.”
 
dsc00747.jpg (197 KB)


A jaké je Davidovo životní motto? „Držet práci a život v rovnováze, protože nechci vyhořet ve dvaceti třech letech.”  

 

A co chcete vy? 

Web tymjenejvic.cz říká:
This is a warning message.